Lesterius group

Lesterius is een Europese groep met lokale verankeringen in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Als creatieve business consultants ontwikkelen wij in co-creatie met onze klanten oplossingen gebaseerd op het FileMaker Platform.

Het is een Europees bedrijf met lokale verankeringen. Binnen ieder land is het de ontwikkelingsafdeling die de kern van de activiteiten vertegenwoordigt.
Daarnaast worden verschillende diensten aangeboden zoals hosting, training en add-ons. Deze worden centraal ontwikkeld en ondersteund maar eveneens lokaal aangeboden.

Training

De trainingsactiviteiten zijn ondergebracht onder FM Universities. Hier worden zowel open opleidingen als opleidingen op maat verzorgd, en worden regelmatig introductiesessies gegeven.
Het delen van expertise en ervaring is een echte drijfveer binnen onze organisatie. Daarom leggen verschillende ontwikkelaars zich met volle overgave toe op dit aspect. 

Hosting

Bij de meeste van onze projecten komt ook het aspect hosting aan bod. Dit hebben we ondergebracht bij FM Connection.
Servers, back-ups, connectiviteit, het is een vak op zich dat een heel rigoureuze aanpak vergt. FM Connection bedient zowel Lesterius-klanten als niet-klanten, en zelfs onze collega’s FileMaker-ontwikkelaars doen een beroep op deze diensten.

Add-ons

Onze add-ons zijn de kristallisatie van onze ervaring. Door de jaren heen hebben we deze ontwikkeld zodat ze vandaag, als product, in verschillende projecten geïntegreerd kunnen worden. Deze add-ons zijn ondergebracht binnen myFMbutler, die ze wereldwijd verkoopt aan andere FileMaker-ontwikkelaars.

Fusie

Lesterius is ontstaan uit de fusie van SHpartners en La Source multimédia. SHpartners was actief in België en Nederland, La Source in Frankrijk. Beide hadden ongeveer dezelfde activiteiten maar vooral dezelfde eigenheid. Vanuit de behoefte om op grotere schaal te kunnen werken, om verschillende diensten uit te bouwen die slechts rendabel zijn op een grotere markt, maar ook vanuit de wil om internationale projecten aan te kunnen, hebben beide zich verenigd in Lesterius.

Lokale verankering op een Europese schaal

Lesterius is vandaag actief in België, Nederland en Frankrijk. We worden stap voor stap een Europese partner. We zien onszelf nog steeds als een lokale partner maar dan wel één die op Europese schaal projecten kan realiseren.
We werken in kleine lokale structuren die elkaar ondersteunen en gemeenschappelijk bijhorende diensten aanbieden.

Netwerk van FileMaker ontwikkelaars

Grootte is geen doel op zich. Kennis van verschillende sectoren, beroepen en industrieën en de jarenlange ervaring met het ontwikkelen in FileMaker zijn dat wel. Onze ontwikkelaars wisselen deze kennis en ervaring continu met elkaar uit. Hierdoor kunnen wij u de beste profielen aanbieden. Onze mensen staan er nooit alleen voor, ze kunnen altijd een beroep doen op een netwerk van ervaren collega’s. 

FBA Platinum

FBA Platinum

Gecertificeerde ontwikkelaars, het uitwisselen van kennis, een netwerk van medewerkers met jarenlange ervaring, hoe zit dit juist?

Career settings

Career settings

Wat betekent het om bij Lesterius te werken. Wat zijn onze verwachtingen, hoe pakken wij het aan, waar staan wij voor en pas jij in dat plaatje?

Aanpak

Aanpak

Hoe pakken we uw project aan? Wat is er nu zo specifiek aan een samenwerking met Lesterius? Wat bedoelen we juist met “we komen bij u ontwikkelen”?

Ontwerp-en communicatiebureau in Gent - Lavagraphics